.
Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Energean: Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων από τη διοίκηση του Πρίνου

Στην υποβολή μήνυσης για κατ΄ εξακολούθηση συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στον Πρίνο Μανώλη Κελαϊδάκη προχώρησαν σήμερα τα διοικητικά στελέχη του Πρίνου. Αφορμή για την υποβολή της μήνυσης αποτέλεσε σειρά χαρακτηρισμών του κ. Κελαϊδάκη σε βάρος των διοικητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων και ο άκρως δυσφημιστικός και συκοφαντικός χαρακτηρισμός «εγκληματίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες η μήνυση υποβλήθηκε από τα διοικητικά στελέχη στους οποίους έχει απαγορευθεί από το Σωματείο η είσοδος στις εγκαταστάσεις του Πρίνου, ενώ κατατέθηκε σύμφωνα τα άρθρα 362 και 363 του Ποινικού Κώδικα σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα, με βάση τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του Σωματείου στη διάρκεια εκπομπής τοπικού τηλεοπτικού σταθμού της Καβάλας.

Στη μήνυση, τα τρία διοικητικά στελέχη της Energean αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η εξόχως συκοφαντική διάδοση των ψευδών γεγονότων περί της δήθεν επικινδυνότητας ημών των εγκαλούντων και δη ως προσώπων τα οποία δεν αυτενεργούμε, αλλά δρούμε υπό την ιδιότητά μας ως στελέχη της διοικήσεως της εργοδότριας εταιρείας μας ως προς το περιβάλλον, αλλά και των εννόμων αγαθών της δημόσιας υγείας, της σωματικής ακεραιότητος και της ζωής, θίγουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψή μας, αφ’ ής στιγμής ο σεβασμός τόσο έναντι του περιβάλλοντος όσο και έναντι παντός εννόμου αγαθού, ιδιαιτέρως, δε αυτού της υγείας των εργαζομένων στην Εταιρεία είναι αδιαμφισβήτητος».

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, ο Πρόεδρος του Σωματείου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως τρία έτη και χρηματική ποινή.

Latest news

Related news