.
Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

“Thassos Art Project στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2024”

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου, με την υποστήριξη του Δήμου Θάσου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνεται με την παράλληλη στήριξη του περιοδικού Fresh Thassos Stories και την βοήθεια του προέδρου της Ένωσης
Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρι Παρασχούδη, το πρώτο Thassos Art Project με την συμμετοχή 8καταξιωμένων Ελλήνων εικαστικών.

Το Thassos Art Project είναι μία καινοτόμα εικαστική και πολιτιστική δράση καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο ίδιος ο τόπος, το ίδιο το νησί. Οι 8 εικαστικοί που συμμετέχουν εμπνεύστηκαν από της παραλίες, το βουνό, την ιστορία και τον πολιτισμό του σμαραγδένιου νησιού και παρουσιάζουν τις δικές τους δημιουργίες κάτω από την ομπρέλα του Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου στο Καλογερικό, αυτό το κτήριο στολίδι που βρίσκεται στον Λιμένα.

Πιο αναλυτικά οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Μελίνα Γιαλαμά, Μαρία Γενιτσαρίου, Λένα Μορφογένη, Αθανασία Ίρις Γιαξίδη, Νάντια Σκορδοπούλου, Βασιλική Δευτεραίου, Σωτηρία
Αλεβίζου και ο Σταύρος Κοτσιρέας.

Η ομάδα των εικαστικών έχει στο ενεργητικό της συνολικά πάνω από 150 ατομικές εκθέσεις, συμμετοχή σε πάνω από 400 ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς εικαστικές φουάρ (εκπροσωπώντας την Ελλάδα εντός και εκτός συνόρων).

Τα έργα τους στα πλαίσια του Thassos Art Project έγιναν επίσης εικαστικές αφίσες και πολυτελείς cart postal και μοιράστηκαν σε όλα τα ξενοδοχεία του νησιού για να δωθούν στους επισκέπτες ως δώρο. Το QR code που είναι εκτυπωμένο πάνω στις αφίσες και τις cart postal μεταφέρουν επίσης τον θεατή σε έναν ολοκληρωμένο δίγλωσσο τουριστικό οδηγό που έχει όλα όσα μπορεί να κάνει ο επισκέπτης στην πανέμορφη Θάσο. Τέλος επιλεγμένα έργα τους έχουν τυπωθεί σε καμβά μεγάλου μεγέθους για να τοποθετηθούν στα πλοία της ΑΝΕΘ που εκτελούν το δρομολόγιο Κεραμωτής – Λιμένα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Thassos Art Project δεν αποτελλεί απλά μία έκθεση αλλά ένα ολοκληρωμένο εικαστικό και πολιτιστικό project που έχει ως βάση του τον τόπο.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου στις 20:30 στο Καλογερικό του Λιμένα και
σας περιμένουμε όλους εσάς για να δείτε το πως επέδρασε το ίδιο το νησί και έγινε πηγή έμπνευσης.

Διοργάνωση:
Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου
Δήμος Θάσου
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Fresh Thassos Stories

Με την υποστήριξη:
Aiolis Hotel και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδό χων Θάσου κ. Πάρι Παρασχούδη

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε με το 2510220812 ή με το 6936755597

Latest news

Related news