.
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Απαραίτητες οι προσλήψεις νέων ανθρώπων διότι η πανδημία μας έδειξε τι σημαίνει να είσαι 60 ετών και να εργάζεσαι», δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Κατερίνα Πετράκη

Ενθαρρυντική χαρακτήρισε την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη, η οποία σημείωσε ότι βρίσκονται σε επιφυλακή.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι καλή η κατάσταση στο νοσοκομείο. Έχουμε πέσει κάτω από τους 20 νοσηλευόμενους, η ΜΕΘ έχει λιγότερα περιστατικά. Είμαστε, όμως, πάντα σε επιφυλακή, δεν έχουμε μεταφερθεί στα τμήματα όπως λειτουργούσαμε πριν την πανδημία. Στην υπόλοιπη χώρα ανεβαίνουν τα κρούσματα και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΕΩΝ

Για το προσωπικό είπε ότι «οι προσλήψεις έγιναν στο πρώτο διάστημα της πανδημίας. Στο δεύτερο κύμα δεν υπήρξαν προσλήψεις. Ταυτόχρονα υπάρχουν αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης των μονίμων υπαλλήλων. Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάλυψαν έστω τα κενά. Τα κενά ήταν συσσωρευμένα και οι προσλήψεις ήταν σταγόνα στον ωκεανό. Αρχές του 2019 είχαμε 175 κενές θέσεις τουλάχιστον στη νοσηλευτική υπηρεσία και συνέχισαν να φεύγουν προς συνταξιοδότηση συνάδελφοι –μόνο τις τελευταίες μέρες αποχώρησαν 11 μαζί. Τώρα, με τους 30 και 50 νοσηλευτές που ήρθαν δεν καλύφθηκε κάποιο μεγάλο κενό. Ίσα- ίσα μας βοήθησαν να ανταπεξέλθουμε στο κύμα της πανδημίας, βέβαια με αναστολή αδειών και υπερεργασία. Η κόπωση του προσωπικού είναι πολύ μεγάλη, ψυχολογική και σωματική.

Είναι μια κατάσταση την οποία επισημαίναμε διαρκώς. Μαζικές προσλήψεις έγιναν για τελευταία φορά τη δεκαετία του 80. Όλοι αυτοί έχουμε ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Με το νόμο Κατρούγκαλου μέσα στο 2021 θα αποχωρήσουν πάρα πολλοί υγειονομικοί. Ο νόμος θα επανεξεταστεί το 2022 και πολλοί φοβούνται ότι θα εγκλωβιστούν και έτσι θα επιλέξουν να φύγουν. Αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για το σύστημα υγείας και η λύση δεν είναι να εγκλωβίσει άτομα 58-60 ετών. Χρειάζεται προσλήψεις νέων ανθρώπων διότι η πανδημία μας έδειξε τι σημαίνει να είσαι 55-60 ετών και να εργάζεσαι. Είναι ομάδες υψηλού κινδύνου αυτές οι ηλικίες αλλά αυτά ίσχυσαν για όλους τους εργαζόμενους πλην αυτών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό και χάσαμε πανελλαδικά 22 συναδέλφους από τον κορωνοϊό».

Εφημερίδα Καβάλα

Latest news

Related news