Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

0
2
Δήμος-Παγγαίου:-Ανακαλούνται-οι-άδειες-λειτουργίας-11-γηπέδων-–-Ξεκινούν-επανέλεγχοι-ασφάλειας
Δήμος Παγγαίου: Ανακαλούνται οι άδειες λειτουργίας 11 γηπέδων – Ξεκινούν επανέλεγχοι ασφάλειας

Την ανάκληση των προσωρινών αδειών λειτουργίας έντεκα γηπέδων ποδοσφαίρου αποφάσισε ο Δήμος Παγγαίου.

Η απόφαση υπογράφηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Χρήστο Μποσμπότη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν νέοι έλεγχοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στόχος των επανελέγχων είναι να εξεταστούν οι διαστάσεις των αγωνιστικών χώρων και τα περιμετρικά περιθώρια ασφαλείας, καθώς και να γίνουν όπου απαιτείται οι απαραίτητες προσαρμογές σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η απόφαση αφορά τα γήπεδα:

  1. Αγίου Ανδρέα
  2. Ακροβουνίου
  3. Αμισιανών
  4. Ελαιοχωρίου
  5. Ελευθερών
  6. Κοκκινοχώματος
  7. Μέλισσας
  8. Νέας Περάμου
  9. Νικήσιανης
  10. Παλαιοχωρίου
  11. ΕΠΣ Καβάλας στα Αμισιανά

Οι προσωρινές άδειες των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων είχαν εκδοθεί μεταξύ 15 και 24 Σεπτεμβρίου 2026. Η ανάκλησή τους σημαίνει πρακτικά ότι τα γήπεδα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και να υπάρξουν νεότερες αποφάσεις αδειοδότησης.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή στη Θάσο, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν προσέκρουσε στην περίφραξη γηπέδου κατά τη διάρκεια αγώνα. Το περιστατικό έχει θέσει στο επίκεντρο το καθεστώς αδειοδότησης και τις συνθήκες ασφαλείας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναμένονται πλέον οι επιτόπιοι έλεγχοι, η καταγραφή των πιθανών παρεμβάσεων και η ενημέρωση των ομάδων για το πότε θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα γήπεδα.

Φωτό τεχνίτης νοημοσύνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ