.
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Οριστικός ανάδοχος για το νέο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης – Στο τέλος του 2024 έτοιμο το έργο

Την εταιρεία Geogenesis με έδρα τον Χολαργό Αττικής, ανέδειξε ως οριστικό ανάδοχο για το έργο κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης η επιτροπή του διαγωνισμού, την απόφαση της οποίας επικύρωσε πριν λίγες μέρες και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου της πρωτεύουσας του Έβρου.

Ο διαγωνισμός για το έργο βγήκε στη δημοσιότητα πριν 6 μήνες, ενώ 3 μήνες αργότερα, τον Ιούλιο, εξετάστηκαν από την αρμόδια επιτροπή οι προσφορές και προέκυψε, ως προσωρινή ανάδοχος, η εταιρεία Geogenesis, έχοντας προσφέρει την υψηλότερη έκπτωση (37,38%) μεταξύ 13 εταιρειών που συνολικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Η εταιρεία εκλήθη να καταθέσει μία σειρά από δικαιολογητικά, που προβλέπονται από τη νομοθεσία, και όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Κική Ηπειρώτου στην εφημερίδα “Γνώμη”, αυτό το έπραξε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που της είχαν τεθεί.

Κατόπιν αυτών, με ομόφωνη απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στις 12/10, προχώρησε στην έγκριση του 2ου πρακτικού του διαγωνισμού, με το οποίο κατακυρώνεται το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον οικονομικό φορέα «ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Αν δεν υπάρξει κάποια προσφυγή κατά της απόφασης, Δήμος και ανάδοχος αναμένεται να υπογράψουν την σχετική σύμβαση εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, εδώ και 20 χρόνια, έχει αναλάβει δεκάδες έργα του δημοσίου, σε όλη την Ελλάδα.

Ενδεικτικά, στην περιοχή μας, έχει αναλάβει έργα όπως:

– Ηλεκτρολογικές και Υδραυλικές εγκαταστάσεις Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης Δ.Π.Θ. Γ’ Φάση – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

– Συντήρηση οδικού δικτύου Σαμοθράκης – Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

– Επείγουσα παράκαμψη για την αποκατάσταση οδικής επικοινωνίας στη θέση Απατσανάδες Νήσου Σαμοθράκης

– Κατασκευή παιδικών κατασκηνώσεων Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας & Κομοτηνής

Το κόστος του έργου του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης μαζί με τον ΦΠΑ είναι 7,18 εκατ. ευρώ. (ποσό χωρίς ΦΠΑ 5,79 εκατ. ευρώ). Η διάρκεια κατασκευής προβλέπεται να είναι 36 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, άρα η ολοκλήρωση του έργου δεν αναμένεται πριν το τέλος του 2024.

Το έργο αφορά σε εργασίες κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου, για τη διεξαγωγή αγώνων εθνικών κατηγοριών πετοσφαίρισης (volleyball), καλαθοσφαίρισης (basketball), χειροσφαίρισης (handball). To νέο κλειστό γυμναστήριο είναι χωρητικότητας 1.042 ατόμων.

Latest news

Related news