.
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πρωτοχρονιά στον αέρα: Πώς οι επιβάτες μίας πτήσης για Σίδνεϊ έχασαν την αλλαγή του χρόνου

Πρωτοχρονιά στο άγνωστο έκαναν οι επιβάτες της πτήσης 839 της United Airlines, που ταξίδευαν από το Λος Άντζελες στο Σίδνεϊ, όταν το αεροπλάνο τους προσγειώθηκε στα νησιά Πάγκο Πάγκο στην Αμερικανική Σαμόα, λόγω μηχανικής βλάβης.

2023: Το CNN «ξεχώρισε» φέτος την Πρωτοχρονιά της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ
Το αεροπλάνο, ένα Boeing 787-9, ήταν στη μέση του Ειρηνικού, όταν το πλήρωμα διαπίστωσε πρόβλημα με διαρροή λαδιού σε έναν από τους κινητήρες, οπότε χρειάστηκε να προσγειωθεί στο πιο κοντινό αεροδρόμιο. Αυτό ήταν το νησί Πάγκο Πάγκο, του συγκροτήματος της Αμερικανικής Σαμόα. Το αεροπλάνο παρέκκλινε της πορείας του και προσγειώθηκε. Εκεί οι ντόπιοι καλωσόρισαν τους ταξιδιώτες, κάνοντας τους μια σύντομη ξενάγηση στο όμορφο νησί τους. Τους κέρασαν μπύρα σε ένα παραλιακό μπαρ και σχεδόν όλα ξεχάστηκαν, γιατί κάποιοι στο αεροπλάνο παρακολουθούσαν την πορεία του Boeing και απόρησαν όταν διαπίστωσαν την εκτροπή της πτήσης.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς κινούνται ανήμερα της Πρωτοχρονιάς – Αναλυτικά τα δρομολόγια

UA839, Los Angeles-Sydney, diverting to Pago Pago. The aircraft is scheduled to depart 40 minutes after landing, so possibly an onboard medical emergency. https://t.co/p5tSsLFDJk pic.twitter.com/0AE23W8pYF

— Flightradar24 (@flightradar24) December 30, 2022

Πρωτοχρονιά: Γιατί σπάμε ρόδι και τι συμβολίζει
Όταν ήρθε το αεροπλάνο αντικατάστασης, οι ταξιδιώτες συνειδητοποίησαν ότι η ειδυλλιακή πρωτοχρονιά στην Αμερικανική Σαμόα, έγινε μια μια μικρή αλλά σημαντική απόκλιση στη ζώνη του χρόνου. Το αεροπλάνο που ήρθε να τους πάρει, για να τους μεταφέρει στο Σίδνεϊ χρειάστηκε να περάσει από τη διεθνή γραμμή ημερομηνίας (την νοητή γραμμή στην επιφάνεια της Γης, η οποία περνά από τον ειρηνικό ωκεανό σχεδόν κατά μήκος του υπ’ αριθμόν 180 μεσημβρινού, που χωρίζει το χτες από το αύριο) λίγο μετά την απογείωσή του.

Το αποτέλεσμα ήταν οι επιβάτες να χάσουν την Πρωτοχρονιά. Τα αεροπλάνο αντικατάστασης πέταξε από το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έως το πρωί της Πρωτοχρονιάς, χωρίς να περάσει από τα μεσάνυχτα για… γιορτή. Η αμερικανική Σαμόα βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά της διεθνούς γραμμής ημερομηνίας. Έτσι οι επιβάτες στο αεροπλάνο δεν είχαν μεσάνυχτα στις 31 Δεκεμβρίου.

Το αεροσκάφος αντικατάστασης αναχώρησε από τα Πάγκο Πάγκο στις 3 π.μ. της 31ης Δεκεμβρίου, τοπική ώρα και έφτασε στο Σίδνεϊ στις 7:15 π.μ. τοπική ώρα της 1ης Ιανουαρίου, όπως σημειώνει η εφημερίδα Guardian.

Latest news

Related news