.
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σαμοθράκη: Τουριστικό άνοιγμα σε Τουρκία, «φρένο» στους ελεύθερους κατασκηνωτές

Κάλεσμα στους επαγγελματίες της Σαμοθράκης απευθύνει δημόσια ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιάννης Γληνιας , ώστε να συνδράμουν από το μετερίζι τους στην προσπάθεια του Δήμου να προβάλλει το νησί ανοίγοντας τους ορίζοντες του σε χώρες του εξωτερικού.

Μετα την Ρουμανία, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες που ήδη προτιμούν τη Σαμοθράκη για τις αποδράσεις τους, το βλέμμα στρέφεται στην Τουρκία και σαν υπόσχεση της δημοτικής αρχής να δελεάσουν το τουριστικό ενδιαφέρον των επισκεπτών της γειτονικής χώρας που το τελευταίο διάστημα κατακλύζουν την αγορά της Αλεξανδρούπολης χωρίς να φθάνουν στο νησί.

poster
Όλα αυτά σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων «ώστε να έρθει το κοινό που επιθυμούμε και μέσω αυτού να φύγει σιγά σιγά το κοινό που δεν θέλουμε στη Σαμοθράκη»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για το όλο εγχείρημα για την πρόσκληση που απηύθυνε στους συμπολίτες του να προσφέρουν ότι απαιτείται ώστε να φιλοξενήσουν στο νησί 10 περίπου (τουριστικούς πράκτορες influencers, blogger και δημοσιογράφους) από την Τουρκία με σκοπό την προσέλκυση τουριστών από την χώρα αυτή.

Το πρώτο βήμα έγινε από τον Δήμο όπου μέσω της υπεύθυνης τουρισμού του ΕΟΤ στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη η ομάδα αυτή πρόκειται να επισκεφθεί την Σαμοθράκη το χρονικό διάστημα 14-16 Ιουνίου με σκοπό να μπορέσει να προετοιμάσει το κοινό της Τουρκίας.

Όπως διευκρινίστηκε «θα πρέπει να υπάρξει μια πραγματική υποδοχή από τους επαγγελματίες της εστίασης και της διανυκτέρευσης η οποία να ανταποκρίνεται σ αυτό που θέλουμε να δώσουμε γιατί οι Τούρκοι θέλουν καλό φαγητό , θέλουν να δουν τα Μουσεία μας , τις ωραίες εικόνες του νησιού και για όλα αυτά δεν φτάνει ένας άνθρωπος ή μόνο ο Δήμος με τα πενιχρά του αποθέματα .» Χρειάζεται η συμμετοχή των επαγγελματιών του νησιού που θα πρέπει να ξεφύγουν από μια τάση γκρίνιας που διακρίνεται τελευταία γύρω από το πόσα γεύματα η διανυκτερεύσεις θα κάνει ο Δήμος στο κατάστημα ή το ξενοδοχείο τους.

Πρόθεση του κ Γληνια είναι η υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού και για το λόγο αυτό θα περιμένει τις προσφορές των συμπολιτών του επαγγελματιών μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Φρένο» στους ελεύθερους κατασκηνωτές

Η προσπάθεια αυτή είναι συνέχεια προηγούμενων δράσεων όπως το Δημοσιογραφικό Συνέδριο, η έκθεση αυτοκινήτων εποχής που προσέλκυσαν πλήθος επισκεπτών, αλλά και η αδελφοποίηση με τον δήμο Ρομάν της Ρουμανίας , « κοινό που επιθυμούμε να έχουμε στο νησί σε αντίθεση με ένα άλλο κοινό που δεν το επιθυμούμε ….»

Στο σημείο αυτό ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού ανέφερε ότι φέτος υπήρξε συνάντηση με τα Σώματα Ασφαλείας του νησιού αφού πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να απομακρυνθούν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές από το νησί.

Όλοι αυτοί οι κατασκηνωτές που έχουν δει ότι η Σαμοθράκη είναι ξέφραγο αμπέλι και κατασκηνώνουν μέσα σε (ρέματα , πλαγιές ανάβουν φωτιές κλπ.) κάτι το οποίο είναι παράνομο και τιμωρείται .

«Φέτος καλέσαμε ξανά την αστυνομική αρχή και είπαμε ότι στους πρώτους κατασκηνωτές θα γίνονται οι δέουσες ενέργειες για να φύγουν Δεν γίνεται άλλο. Δεν το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε κατασκηνωτές .Δεν θέλουμε την άναρχη κατασκήνωση για πολλούς λόγους υγιεινής , ασφάλειας, αλλά και οικονομικούς λόγους, επισημαίνοντας ότι για να αδειάσει αυτό το είδος της δεξαμενής πρέπει να γεμίσουμε την δεξαμενή της επισκεψιμότητας με άλλα καλέσματα .Άλλωστε το φαινόμενο αυτό έχει εκλείψει από όλες τις χώρες .Αυτή η άναρχη κατασκήνωση της λογικής βάζω το σακίδιο πάω Σαμοθράκη κι όπου βραδιαστώ θα κατασκηνώσω . Έπρεπε ήδη να είχε εκλείψει αυτό.» κατέληξε ο κ Γλήνιας.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Latest news

Related news