.
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σε 3 αυξήθηκαν τα καθημερινά δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου

Σε 3 αυξήθηκαν τα καθημερινά δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σιγά- σιγά και καθώς θα προχωράμε προς την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, τα δρομολόγια φυσιολογικά θα αυξάνονται. Ήδη από τη Δευτέρα γίνονται τρία σε καθημερινή βάση. Πιστεύω από τον Ιούλιο θα έχουμε ακόμη περισσότερα, όμως να επισημάνω για ακόμη μία φορά ότι το πρόβλημα στην πορθμειακή γραμμή του Πρίνου υπάρχει τους χειμερινούς μήνες. Δηλαδή, από τον Οκτώβριο θα δούμε τα πράγματα πώς θα εξελιχθούν κι εκεί είναι η μεγάλη μας αγωνία και ο μεγάλος μας προβληματισμός. Το καλοκαίρι κουτσά- στραβά, τα δρομολόγια στη γραμμή αυτή γίνονται και υπάρχει κίνηση.

Ευελπιστούμε ότι θα πάμε σε μία φυσιολογική κατάσταση. Θυμίζω ότι το 2019 είχαν εξομαλυνθεί τα πράγματα και τη χειμερινή και τη θερινή περίοδο. Είχαμε 3 δρομολόγια τη μέρα όλο το χειμώνα, πριν ξεσπάσει η πανδημία που ανέτρεψε τα πάντα. Πιστεύω ότι θα επανέλθουμε σε καθεστώς του 2019. Θα το δούμε αυτό και βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή».

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα», πρόσθεσε, «ότι η βοήθεια και η προβολή του μεγάλου αυτού ζητήματος από τα ΜΜΕ είναι πολύ σημαντική. Βλέπω ότι το πρόβλημα της πορθμειακής γραμμής του Πρίνου βρίσκεται διαρκώς στην επικαιρότητα που σημαίνει ότι η προσπάθειά μας να αναβαθμιστεί η γραμμή πιάνει τόπο, γιατί πραγματικά ο κόσμος χρειάζεται περισσότερα δρομολόγια για να μην ταλαιπωρείται από την γραμμή της Κεραμωτής.

Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Η συμπαράσταση του κόσμου και των φορέων είναι μεγάλη γι’ αυτό και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι όσο προχωράει το καλοκαίρι θα έχουμε ακόμη περισσότερα δρομολόγια, πάνω από 5-6 τη μέρα. Και περιμένουμε το φθινόπωρο. Η Θασιακή Ένωση έχει στείλει ήδη τις προτάσεις της στο υπουργείο Ναυτιλίας ζητώντας 3 δρομολόγια τη μέρα το χειμώνα και 6 το καλοκαίρι».

Latest news

Related news